Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bestsurvival

Siphis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Chciałbym zaprezentować Wam moim zdaniem dosyć ciekawy

serwer. Jest to serwer typu survival + frakcje + pvp, na

którym

spotkacie również wiele dodatków. Na spawnie znajdziecie

przycisk teleportujący w losowe miejsce na mapie, co

zapobiega campieniu stałych bywalców na nowych graczy co

na wielu serwerach niestety się zdarza, a zarazem jest

bardzo irytujące. Do tego z kamienia mamy własne,

przyzwoicie skonfigurowane dropy: 

Standardowe Dropy:

Diament 0,65%

(Za pomocą kilofa; zwykły - 1 diament, szczęście I - od 1 do 3 diamentów, szczęście II - od 3 do 5 diamentów, szczęście III - od 5 do 7 diamentów)

Szmaragd 0,75%

(Za pomocą kilofa; zwykły - 1 szmaragd, szczęście I - od 1 do 3 szmaragdów, szczęście II - od 3 do 5 szmaragdów, szczęście III - od 5 do 7 szmaragdów)

Sztabka Złota 0,85%

(Za pomocą kilofa; zwykły - 1 sztabka złota, szczęście I - od 1 do 3 sztabek złota, szczęście II - od 3 do 5 sztabek złota, szczęście III - od 5 do 7 sztabek złota)

Sztabka Żelaza 0,95%

(Za pomocą kilofa; zwykły - 1 sztabka żelaza, szczęście I - od 1 do 3 sztabek żelaza, szczęście II - od 3 do 5 sztabek żelaza, szczęście III - od 5 do 7 sztabek żelaza)

Redstone 1%

(Za pomocą kilofa; zwykły - od 4 do 12 redstone, szczęście I - od 6 do 14 redstone, szczęście II - od 8 do 16 redstone, szczęście III - od 10 do 18 redstone)

Lazuryt 0,80%

(Za pomocą kilofa; zwykły - od 4 do 12 lazurytu, szczęście I - od 6 do 14 lazurytu, szczęście II - od 8 do 16 lazurytu, szczęście III - od 10 do 18 lazurytu)

Dodatkowe Dropy:

Spawner zombie lub szkieletów - 0,15%

Jak użyć spawnera? To proste. Kiedy dropnie, postaw go gdziekolwiek, po czym patrząc na niego wciśnij prawy/lewy przycisk myszy; jeśli klikniesz lewy - będzie to spawner szkieletów, a jeśli prawy - spawner zombie. Wybór możesz zawsze zmienić, a spawner także rozwalić (tylko za pomocą dowolnego kilofu) i zabrać ze sobą kiedy zechcesz.

Losowy enchantowany diamentowy item - 0,01%

Dropnie Ci losowy (Miecz, kilof, zbroja, hełm, buty lub spodnie) porządnie enchantowany diamentowy przedmiot, jednak szansa jest bardzo mała.

Losowa płyta muzyczna - 0,001%

Dropnie Ci losowa, jedna z płyt muzycznych, drop dodany dla osób które lubią kolekcjonować takie przedmioty jak właśnie owe płyty.

Kilka książek - 0,15%

Kilka blaze rodów - 0,15%

Głowa Whitera (1 szt.) - 0,15%

Kilka Gwiazd netheru - 0,15%

Kilka Brodawek - 0,015%

Kilka nasion dyni/arbuza - 0,15%

Kilka pereł kresu - 0,15%

Trochę obsydianu - 2,5%

Animacja kopania stone została troszkę zmieniona aby grało się nieco przyjemniej (efekt rozbicia buteleczki z expem), dodatkowo z każdego wykopanego przez Ciebie bloku stone wyleci od 1 do 3 punktów doświadczenia.

np7f.png

U nas nie ma również uciekania z PvP - gracz który wyloguje się podczas walki zostanie automatycznie zabity a EQ które miał przy sobie wypadnie.

Większość komunikatów w pluginie na frakcje jest spolszczona, ogólnie zakładam że przynamniej 90% pluginów które są na serwerze została przeze mnie spolszczona, co lekko umila rozgrywkę.

Używamy specjalnej, zoptymalizowanej wersji craftbukkita co zapobiega występowaniu nawet minimalnych lagów.

Ponieważ zależy nam przede wszystkim na kulturze w stosunku do graczy, używanie przekleństw na chacie (a przynajmniej ich większości) zostało uniemożliwione.

gzp2.png

Co każdą godzinę zegarową automatycznie odbywa się event polegający na przepisaniu kilku liczb, osoba która dokona tego jako pierwsza otrzymuje nagrody! (rodzaj wynagrodzenia ulega zmianie co każdy tydzień w sobotę wieczorem)

5szz.png

bfl3.png

Do tego wszystkiego, na serwer całkiem niedawno wprowadziłem system referiali. To znaczy, że za każdego zaproszonego na serwer gracza dostaniecie 5 złotych jabłek za darmo (oczywiście adres IP jest automatycznie sprawdzany). Jeśli zaprosicie 10 graczy, za każdego następnego (czyli np. 11, 12 itd.) będziecie otrzymywać 10 złotych jabłek!

ojxa.png

Arena PvP: /warp pvp

yk99.png

Kilka ss'ów ze spawnu:

o4ss.png

juxq.png

l0yo.png

nte3.png

4rz7.png

|--->    ADRES IP: bestsurvival.maxc.pl    <---|

image.png

Co do bannera - musi być bo takie są wymagania tego forum, ale z tego co zauważyłem, czasami się buguje np. serwer normalnie działa a tutaj pokazuje się że jest wyłączony, także nie zwracajcie na to uwagi ponieważ jak by nie było serwer jest uruchomiony 24/7 (no chyba że są prace techniczne, ale to zdarza się bardzo rzadko, poza tym i tak najpierw dużo wcześniej informuję graczy iż takie coś będzie miało miejsce).

Rekrutacja: OFF (Planuję jakoś w połowie maja, zainteresowani znajdą informacje na serwerze)

Sloty: 60 (Planujemy więcej - 100 zaraz po uzyskaniu większej liczby graczy)

Serwer jest oczywiście NonPremium więc każdy może zagrać.

Zapraszamy

Opublikowano

@SERWER

Co do rekrutacji, to pięknie proszę o kierowanie ich na mojego skype (znajdziecie na serwerze w spambocie i na tabliczkach) a nie na pw tutaj. Pozdrawiam.

Opublikowano

@UP

Hm, może przepisz serwer wraz z portem, zakładam że powinno pomóc :) Jeśli dalej nic, to prawdopodobnie system w jakiś sposób blokuje Ci połączenie z sewerami i musisz to odblokować, jeden z moich znajomych też tak miał gdy kupił nowy komputer, o ile dobrze pamiętam. Pozdrawiam.

Opublikowano

Bardzo opisana prezka, pomocna administracja, brak lagow, ladny spawn :) 99/100  Polecam

MQpg.png

| Polub ten Post | Sygnatury na Zamowienie | Bannery | Loga |

Opublikowano

@UP

Dziękuję ;) Przydało by się troszkę krytyki żebym wiedział co można by jeszcze poprawić, więc jeśli ktoś może się wypowiedzieć, co jego zdaniem przydało by się zmienić lub w jakiś sposób poprawić, pisać śmiało! Pozdrawiam.

Opublikowano

gralem, ale dostalem bana za obraze gracza ktory wyzywal mnie, ale najpierw napisalem ze jestem zdenerwowany bo wchodze na serwer i jestem zabity...

a jestem nowym graczem i nie bilem sie z nikim

Opublikowano

@UP

Nie dostałeś bana tylko za obrazę gracza (a dokładnie jego mamy), aczkolwiek również za obrazę serwera, więc nie rób z siebie idioty. Napisałeś coś w stylu "Robię antyreklamę tego gównianego serwera". I wiem że to o tobie mowa gdyż od jakiegoś miesiąca nikogo nie banowałem aż do dziś. Zginałeś przez jakiegoś buga? Rozumiem, to możliwe, można być złym, ale nie musisz się na nikim wyżywać, byłem na serwerze, wystarczyłoby tylko napisać a oddałbym Ci wszystko co przy sobie miałeś nawet jakieś wynagrodzenie np. kilka koxów za to co się stało.

Opublikowano

@SERWER

Oto darmowy kod na konto VIP na moim serwerze: 7ac3vb3g2

Aby go użyć, wystarczy wpisać /vipcode <kod>

Daję go Wam tak po prostu, mam dziś dobry dzień :) Oczywiście jest to kod na permanentne konto VIP, czyli jak przy zakupie, a nie np. tydzień czy coś. Kod jest jednorazowy więc wygra osoba która pierwsza go użyje.

Pozdrawiam.

Opublikowano

@UP

Dzięki, ale tak jak już poprosiłem, niech ktoś teraz wypowie się okiem krytyka bo chciałbym coś poprawić, a na razie tylko chwalicie, nie lubię tego, bo jestem osobą która lubi udoskonalać.

Opublikowano

Jestem strasznym newbie w majnkrafta, pykam sobie cos tam na singlu albo z klasą na hamachi xD

Moglbys mi powiedziec do jakiej wersji mam spatchowac gre ? Bo na 1.7.9 nie moge sie polaczyc :c

3KIpGJ1.gif

Opublikowano

@UP

Na 1.7.9 nie możesz się połączyć? Hm.. bardzo dziwne, testowałem na każdej 1.7.x i zawsze mogłem wejść. Poszukam rozwiązania i dam Ci znać.

Opublikowano

dobra jeszcze pytanie #sry za double.

Jak wyjsc z spawna ? Bo ten guzik mi nie działa, a gracze pomocni jak kredens ;c

//mam jestem n00bem xD

3KIpGJ1.gif

Opublikowano

siphis, nie powiedzialem gównianego, ale pisałem do admina/moderatora zeby sie zglosil a nikt nie odpisywal.

@pamietam jak kupowalem vipa na 1 edycji na ZAWSZE

Opublikowano

@UP

Jakiej pierwszej edycji? VIP na moim serwerze był i jest na zawsze, jeśli ktoś go zakupił. Może mówisz o serwerze BestSurvival którego byłem współzałożycielem, ale to nie ja miałem z niego zyski oraz dostęp do konsoli. Gość o nicku Dark_Dragon był tam właścicielem ale któregoś dnia po prostu zmył się z kasą i zamknął serwer, ale to nie moja wina, nie myl mojego serwera BestCraft z tym co było z dwa lata temu. (wiem ip mojego serwa to bestsurvival.maxc.pl, bestsurvival tylko i wyłącznie dlatego że nie miałem innego pomysłu a że wcześniej byłem współzałożycielem serwera o takiej nazwie, to było pierwsze lepsze ip jakie przyszło mi do głowy, więc takie jest. Co do nazwy tematu to również nie mam pojęcia czemu taka jest, ustawiłem inną i sama się zmieniła po jakiś 20 minutach od stworzenia tematu, być może że jakiś mod to edytował z uwagi na adres ip w którym jest napisane "bestsurvival", a czemu tak jest to już Ci opisałem dokładnie). Jeśli chcesz ub to napisz na pw, pogadamy. 

Opublikowano

co do serwera to za duży ten spawn :D wystarczyła by małą przestrzeń 20x20 i dopiero tam guzik wejścia do środka :P

371007.gif

Opublikowano

@UP

No nie wiem, ja tam jestem zwolennikiem dużych budowli, aczkolwiek szanuję twoje zdanie. A i dzięki za wypowiedź :) Pozdrawiam.

Opublikowano

O właśnie dziś siadam na kompa, wbijam na serwer, patrze i jakiś system referiali dodany (w dodatku plugin po polsku co mnie lekko zdziwiło!). Zajebista sprawa!

Adminie, bo mam takie małe pytanie, chciałbym pograć razem z bratem na serwerze ale z uwagi iż mamy ten sam adres ip (wifi) to sam nie może się zarejestrować. Dałoby radę coś z tym zrobić?

Opublikowano

Dobra to tak nick i hasło do rejestracji jakie bym chciał podałem Ci na pw, mam nadzieję że to nie problem.

Opublikowano

@UP

Dzięki, ale proszę nie rób[cie] tego więcej, gdyż po 1 prawdopodobnie dostaniecie punkty za to a po 2 po prostu sobie tego nie życzę :)

@SERWER

System referiali chwilowo wycofany do czasu naprawienia bugu w pluginie, pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...